Alanvaihtaja nauttii monipuolisesta ja haasteellisesta työstä yhteen hiileen puhaltavassa työyhteisössä

Koko opiskeluiden ajan tiesin, että vihdoin opiskelen alaa, jota todella haluan tehdä työkseni.” Näin ajatuksiaan tiivistää parturi-kampaajasta sairaanhoitajaksi opiskellut Marjaana Itäniemi. Hän opiskeli monimuotona ja valmistui sairaanhoitajaksi keväällä 2021. Vakituisen työpaikan hän sai silloisesta Kuntayhtymä Kaksineuvoisesta alle vuodessa valmistumisesta ja työskentelee nyt Kaksineuvoisen sote-keskuksessa Kauhavan sairaalaosastolla ja kotisairaalassa. Lisäksi hän toimii opiskelijavastaavana. Kumpikin työpaikka tuli tutuksi jo harjoitteluaikana ja myöhemmin sijaisuuksien muodossa.

Itäniemi kertoo, että jokainen työvuoro on erilainen. Sairaalaosastolla hoidetaan perusterveydenhuollon akuuttia hoitoa, saattohoitoa, palliatiivista hoitoa sekä kuntoutushoitoa tarvitsevia potilaita. Kotisairaala sen sijaan tarjoaa kotona tai esimerkiksi asumispalveluyksikössä toteutettavaa sairaalahoitoa, joka voi olla vaihtoehto osastohoidolle.

Parasta tässä työssä on ihmisten auttaminen, kuunteleminen ja läsnä oleminen. Pystyn olla niin potilaiden kuin omaisten tukena, ja heidän antama kiitos hyvästä työstä palkitsee.” Itäniemi kokee vastuullisen ja monipuolisen työn olevan antoisaa, vaikka hoidettavana on todella monisairaita ja ajoittain haasteellisia potilaita. ”Työn tulosten näkeminen palkitsee. Se kuinka me moniammatillisena tiiminä hoidetaan potilaat takaisin kotikuntoon. Näen kuitenkin palkitsevana myös sen, että me olemme vierellä niissä vähemmän iloisissa asioissa.

Parasta on myös se, että tätä työtä ei tarvitse tehdä yksin vaan teemme tätä yhdessä kollegoiden sekä muiden alan asiantuntijoiden kanssa.” Itäniemi arvostaa suuresti työyhteisöään: ”Se on todella hyvä, vähän kuin toinen perhe, jonka keskelle saa tulla omana itsenään.

Sairaanhoitaja Marjaana Itäniemi