Sisätautien erikoistumiskoulutus

Erikoistumiskoulutussopimukset yliopistojen kanssa: Seinäjoen keskussairaalan sisätautien poliklinikalla on erikoistumiskoulutussopimus Tampereen yliopiston kanssa, mutta koulutusoikeus on hyväksytty samanlaisena myös muissa yliopistoissa. Koulutusoikeus on vanhan säädöksen mukaan runkokoulutukseen 2 vuotta 3 kuukautta sekä eriytyvään koulutukseen yleissisätaudeilla puolitoista vuotta ja muilla erikoisaloilla 1–1½.

Uuden asetuksen mukaan koulutusoikeus on runkokoulutukseen 2 vuotta 3 kuukautta ja eriytyvään koulutukseen enintään 2 vuotta.

Erikoistumispaikkojen määrä: 11

Päivystys erikoistumisen aikana: Konservatiivisten erikoisalojen etupäivystys kattaa sisätautien lisäksi neurologian, keuhkosairaudet ja ihotaudit. Päivystysvuoroja tulee keskimäärin kolme kuukaudessa. Yhteispäivystyksessä akutologit vastaavat ensisijaisesti lapsipotilaista.

Päivystyspoliklinikalla toimii konservatiivisilla erikoisaloilla myös niin sanottu kakkospäivystäjä arkisin klo 15–22 ja viikonloppuisin klo 12–22. Kakkospäivystysrinkiin osallistuvat pääsääntöisesti muiden konservatiivisten erikoisalojen erikoistuvat ja talon ulkopuoliset päivystäjät. Päivystysosaston kierrot järjestetään viikonloppuisin päivystystyönä, ja rinkiin osallistuvat myös monet erikoislääkärit. Sisätautien ja neurologian takapäivystys ovat aukottomat. Päivystysajan invasiivinen kardiologinen toiminta on järjestetty hälytystyönä.

Tarjottava koulutus:

  • meetingit aamuisin tiistaista torstaihin
  • erikoistuvien seminaarityyppinen koulutus (taitopaja) yleensä perjantaisin, yhteensä noin 4×45 min viikossa
  • talon ulkopuolinen koulutus erikoistumisvaatimusten mukaan 40 tuntia runkokoulutuksen aikana.

Muuta tietoa erikoistumisesta

Erikoistuvien virkojen täyttöaste vaihtelee esimerkiksi pitkien perhevapaiden vuoksi, joten kannattaa olla yhteydessä ajankohtaisen tiedon saamiseksi.

Nuorten lääkärien yhdistyksen rankingissa Seinäjoen keskussairaala on ollut kestomenestyjä, viiden tähden sairaala vuosina 2019–2021. Syksyllä 2022 arvioita ei ole kerätty lainkaan, mutta seuraava arvio on tulossa 2023.

Lisätietoja

Tiina Keski-Opas

Vs. ylilääkäri

Sisätautien osastot ja poliklinikka

Harri Niemelä

Vs. ylilääkäri

Sydäntutkimusyksikkö