Sähköinen asiointi

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on asukkaiden käytössä sekä alueellisia että kansallisia sähköisiä asiointipalveluita. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen sähköisen asioinnin palvelut uudistuvat vuosien 2023-2024 aikana. Sähköiset asiointipalvelut vaihtelevat kuntakohtaisesti.

Omat terveystietosi ja asiointisi

Omakannasta näet omat terveystietosi ja reseptisi. Voit myös katsella laboratoriotuloksia, uusia reseptin ja tehdä hoitotahdon. Kirjaudu Omakantaan turvallisesti kanta.fi-sivuston kautta.
Hyvis-palvelu on käytössä Etelä-Pohjanmaalla (pl. Seinäjoki ja Isokyrö), jossa voit täyttää esitietolomakkeita ja viestiä ammattilaisten kanssa.

Oirearviot

Voit arvioida oireesi ja saada luotettavan arvion hoidon tarpeestasi. Oirearviokyselyitä on saatavilla erilaisiin oireisiin, esimerkiksi virtsatietulehdukseen tai alaselän kipuun. Vastaa oirekyselyyn ja saat ohjeet, joiden mukaan voit toimia. Tarvittaessa voit lähettää oirearvion ammattilaiselle, joka ottaa sinuun yhteyttä Omaolon kautta tai puhelimitse.

Sosiaalihuollon hakemukset ja ilmoitukset

Voit hakea palveluitamme ja tehdä ilmoituksia sähköisesti. Hakemukset ja ilmoitukset siirtyvät suoraan ammattilaistemme käsiteltäväksi.

Omapalvelun kautta voit hakea sosiaalipalveluita ja tehdä lastensuojeluilmoituksen tai ilmoituksen sosiaalihuollon tarpeesta. Omapalvelu on käytössä Etelä-Pohjanmaalla.

Terveystarkastukset ja hyvinvointivalmennukset

Voit tehdä itsenäisesti terveystarkastuksen, joka arvioi elintapojasi ja henkistä hyvinvointiasi. Voit myös aloittaa itsenäisesti hyvinvointivalmennuksia, jotka kannustavat sinua elämäntapamuutoksiin.
Terveystarkastus ja hyvinvointivalmennukset ovat Omaolon palveluita.

Esitietolomakkeet ja terveystietokyselyt

Voit lähettää esitietoja palveluihimme hoidon suunnittelua ja toteuttamista varten. Voit myös vastata terveystietokyselyihin, joilla kartoitetaan terveydentilaasi. Kirjaudu Etelä-Pohjanmaalla (pl. Seinäjoki ja Isokyrö) käytössä olevaan Hyvis-palveluun esitietojen ja kyselyvastauksien lähettämiseksi ammattilaisille.

Viestintä ja neuvonta

Voit jättää yhteydenottopyyntöjä palveluihimme sekä lähettää ja vastaanottaa viestejä, kun olet saanut viestioikeuden ammattilaiselta. Voit myös olla yhteydessä terveysasioissasi Seinäjoen ja Suupohjan sote-keskuksiin Klinik-palvelun kautta. Lisäksi voit olla Omapalvelun kautta yhteydessä sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen, jos henkilön sosiaalihuollon tarve on ilmeinen.

Käsi tietokoneen näppäimistöllä

Etävastaanottopalvelut

Etävastaanotolla tarkoitetaan sitä, että asiakkaan hoitaminen ja hoitoon liittyvät päätökset tai suositukset perustuvat videon välityksellä järjestettyihin ammattilaisen ja asiakkaan kahdenkeskeisiin keskusteluihin.

Etätestauspalvelu

Epäiletkö seksitautia? Sinulla on mahdollisuus ottaa näyte luotettavaa klamydia- ja tippuritestiä varten myös kotona. Käyttääksesi palvelua tarvitset joko pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Palvelu on tarkoitettu 16-vuotta täyttäneille Seinäjoen asukkaille.

Ajankohtaista

Hyvis-palvelu poissa käytöstä 18.3.-20.3.

Terveydenhuollon sähköinen ajanvaraus uudistuu

Sähköisen asioinnin Hyvis-palvelussa käyttökatko 26.1. klo 7-8