Keuhkosairauksien ja allergologian erikoistumiskoulutus

Erikoistumiskoulutussopimukset kaikkien yliopistojen kanssa.

Erikoistumispaikkojen määrä: useita

Päivystys erikoistumisen aikana: Ei omaa päivystystä, mutta erikoistuvat osallistuvat konservatiiviseen päivystykseen, useimmiten aluksi niin sanotun kolmospäivystäjän vuoroilla eli ilta- tai viikonloppuisin päivävuoroilla.

Tarjottava koulutus: Keuhkosairauksien ja allergologian koulutuksesta Seinäjoen keskussairaalan keuhkopoliklinikalla voi suorittaa kaksi vuotta keskussairaalapalvelua ja vuoden yliopistosairaalaa korvaavaa palvelua, joten yliopistosairaalassa tehtäväksi jää vuosi keuhkopalvelua.

Myös ulkopuolisiin koulutuksiin voi osallistua.

Muuta tietoa erikoistumisesta

Keskussairaalapalvelun aikana toimit sekä osastolla että poliklinikalla ja osallistut toimenpiteisiin. Seinäjoen keskussairaalassa on erittäin hyvät valmiudet tehdä kaikki keuhkosairauksien alan vaatimat kuvantamis- ja keuhkojen toimintaa mittaavat tutkimukset.

Osastolla hoidetaan keuhkosairauksien erityisosaamista vaativia potilaita yhdessä muiden erikoisalojen kanssa.

Poliklinikalla muun muassa tutkitaan ja hoidetaan vaikeaa astmaa, sarkoidoosia ja keuhkojen parenkyymisairauksia sekä suunnitellaan ja toteutetaan keuhkosyövän diagnostiikkaa. Teemme perusterveydenhuollon tutkimuksia täydentäviä tutkimuksia obstruktiivisissa sairauksissa.

Teemme tiivistä yhteistyötä TAYS:n keuhkolääkäreiden, reumatologien, radiologien ja thoraxkirurgien kanssa muun muassa yhteismeetingien puitteissa. Meillä pääset muun muassa tekemään toimenpiteitä kuten bronkoskopia ja pleurapunktiot.

Tavoitteemme on, että erikoistuvaa ei jätetä yksin, vaan että ryhmässä tekemällä ja senioreiden opastuksella kehityt hyväksi keuhkolääkäriksi.

Seuraamme viikoittain yliopistosairaaloiden keuhkomeetingejä.

Tutkimustyöhön suhtaudumme myönteisesti.

Lisätietoja

Leena Tuomisto

Ylilääkäri

Keuhkosairauksien poliklinikka