Digifysioterapeutit tarjoavat kuntoutuspalveluita chatissä ja etävastaanotolla

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntoutuksen yksikössä tarjotaan fysioterapiapalveluita chatissa sekä ajanvarauksellisella etävastaanotolla. Fysioterapeutin chat-palveluun toivotaan yhteydenottoja matalalla kynnyksellä kuntoutukseen liittyviin kysymyksiin, tuki- ja liikuntaelin oireisiin sekä apuvälineasioihin liittyen. Chatissä asukas voi asioida anonyymisti, mutta mikäli keskustelun aikana tunnistetaan tarve yksilölliselle ohjaukselle, voidaan keskustelu vaihtaa videovastaanotoksi vahvan tunnistautumisen jälkeen.

 

Digifysioterapeutin etävastaanotoille asukas voi varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta vuorokauden ajasta tai paikasta riippumatta. Etävastaanotot ovat suunnattu tuki- ja liikuntaelin oireisille, liikuntaohjausta tarvitseville, nivelrikko-oireisille, kipsinpoiston jälkeiseen ohjaukseen sekä apuvälinearvioihin. Tavoitteena on, että asukas saisi oikea-aikaista palvelua oireiden varhaisessa vaiheessa ja myös ennaltaehkäisevästi.

Kuvassa poika istuu laiturilla ja juttelee chatbot-Konstin kanssa selkäkivustaan.

Palvelu on ollut käytössä syyskuusta 2023 lähtien. Digifysioterapeutit palvelevat koko Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen asukkaita. Kokemukset ensimmäisistä chat-keskusteluista ja etävastaanotoista ovat olleet myönteisiä. Toiminta rahoitetaan Hyvinvoiva Etelä-Pohjanmaa -hankkeesta, joka on osa Suomen kestävän kasvun hanketta.

 

Maija Julmala

Asiantuntija

Hyvinvoiva Etelä-Pohjanmaa -hanke

maija.julmala@hyvaep.fi

040 474 2472