Haluatko sairaalavapaaehtoiseksi OLKAan?

Vapaaehtoisena voit tuoda iloa, tukea ja toivoa potilaille ja heidän läheisilleen. Lämpimästi tervetuloa mukavaan joukkoomme!

Vapaaehtoisen polku OLKAssa

  • Yhteydenotto ja hakemus vapaaehtoiseksi.
  • Haastattelu: Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori haastattelee vapaaehtoiset. Mietimme yhdessä vapaaehtoisen kanssa hänelle sopivan tehtävän sairaalassa.
  • Vapaaehtoisena erikoissairaanhoidossa -valmennus: Kaikki OLKAn vapaaehtoiset käyvät 3,5 valmennuksen. Valmennuksessa tutustumme Seinäjoen keskussairaalaan, käymme läpi sairaalahygieniaohjeet vapaaehtoisille, pohdimme vapaaehtoisen oikeuksia ja velvollisuuksia sairaalassa sekä harjoittelemme kohtaamista.
  • Vertaistukijavalmennus: Vertaistukijalla tulee olla käytynä jonkin tahon järjestämä vertaistukijavalmennus. OLKA järjestää kaksi kertaa vuodessa Toivo-vertaistukijavalmennuksen.
  • Sopimus: Valmennuksen jälkeen voimme allekirjoittaa vapaaehtoistoiminnan sopimuksen sekä Seinäjoen keskussairaalaan vaitiolositoumuksen.
  • Rikosrekisteriote: Lasten parissa toimivilta vapaaehtoisilta tarkistamme rikosrekisteriotteen. OLKA hakee otetta vapaaehtoisen kirjallisella suostumuksella. Rikosrekisteriote on vapaaehtoiselle maksuton.
  • Perehdytys tehtävään: Vapaaehtoinen saa tehtäväkohtaisen perehdytyksen. Kokenut vapaaehtoinen toimii alussa uuden vapaaehtoisen mentorina.
  • Toiminta: Vapaaehtoinen osallistuu toimintaan ja sopii vapaaehtoisvuorot etukäteen koordinaattorin kanssa.
  • Tuki, virkistys ja lisävalmennus: Vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua työnohjaukseen, virkistykseen ja lisävalmennuksiin.
  • Tauolle jääminen, lopettaminen tai tehtävän vaihtaminen: Vapaaehtoisella on oikeus jäädä tauolle tai lopettaa vapaaehtoistoiminta. Vapaaehtoinen voi myös vaihtaa tehtävää. Asiasta sovitaan koordinaattorin kanssa.

On tärkeää, että sairaalavapaaehtoisen oma elämäntilanne on tasapainossa. Edellytämme vapaaehtoiselta vähintään 18 vuoden ikää. Vapaaehtoisella tulee olla tuhkarokko- ja vesirokkorokotukset otettuna tai taudit sairastettuna. Lisäksi sairaalassa toimivalta vapaaehtoiselta edellytetään influenssarokotteen ottamista vuosittain.

Kysy vapaaehtoistoiminnasta

Sarita Vihtonen

OLKA-vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Voit tiedustella itsellesi tai läheisellesi vertaistukea tai tilata etukäteen maksutonta saattamisapua sairaalakäynnille arkipäivisin klo 8.00-16.00.

Tarja Kulmala

OLKA-koordinaattori

Teemapäivävaraukset puhelimella, sähköpostilla tai sähköisellä ajanvarauskalenterilla www.varaaheti.fi/olkaseinajoki