Sisäinen konsultaatio/uusintatutkimus

Pt-Siskon 8041

Indikaatiot

Aikaisemmin otettujen näytteiden pohjalta tehdään uusi kokonaisselvitys ongelmatapauksissa, jotka eivät ole selvinneet aikaisemmin annetusta diagnoosista ja vaativat uuden kliinisen tiedon perusteella uusintatarkastelua tai lisätutkimuksia.

Sisäinen konsultaatio on ongelmatapauksiin liittyvä erikoistutkimus. Nimikettä ei pidä käyttää yksinkertaisen lisäselvityksen saamiseksi aiempaan näytevastaukseen. Näissä tapauksissa on ensisijaisesti otettava yhteys näytteen vastanneeseen patologiin, joka uusintatutkimuksen jälkeen laatii tarvittaessa lisävastauksen aikaisempaan lausuntoon.

Pyyntö

Näin pyydät tutkimusta

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen ulkopuolella tutkittujen näytemateriaalin (parafiiniblokit ja näytelasit) hankkimisesta huolehtii tutkimuksen pyytäjä. Patologian laboratorioon on toimitettava lisäksi kopio alkuperäisestä näytevastauksesta.

Soita pyynnöstä patologian toimistoon (ks. yhteystiedot alla).

Näyte

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen patologian yksikössä tai ulkopuolisessa sairaalassa tai tutkimuslaitoksessa säilytettävä potilaasta aiemmin otettu solu/kudosmateriaali ja näytelasit.

Menetelmä

Parafiinitekniikka ja tarvittavat värjäykset.

Tulos valmiina

Pääsääntöisesti 80 % tutkimuksista vastataan 12 työpäivässä.

Tulkinta

Tutkimuksesta annetaan patologisanatominen diagnoosi ja lausunto.

Tiedustelut

Tekniset ohjeet: Patologian laboratorio puh. 06 415 4708

Muut tiedustelut: Patologian toimisto puh. 06 415 4703 ja puh. 050 474 4954

Päivitetty 14.7.2023