Lapsen päiväohjelma sairaalassa

Lapsen päiväohjelma sairaalassa

Kun lapsi tai nuori tulee vuodeosastolle potilaaksi, hoitohenkilökunta kertoo osaston toiminnasta ja päiväjärjestyksestä. Keskustelemme myös siitä, millaisia tutkimuksia ja toimenpiteitä lapselle tai nuorelle tullaan tekemään, jos ne ovat tiedossa. Mittaamme ja punnitsemme lapsen tai nuoren, kun hän tulee osastolle. Hän saa käteensä tunnistusrannekkeen, jossa on hänen nimensä ja sosiaaliturvatunnuksensa. Turvallisuuden kannalta on tärkeää, että ranneke on lapsen kädessä koko sairaalassaoloajan.

Osaston päiväohjelma

7.30 Laboratoriohoitaja tulee osastolle ottamaan lääkärin määräämät verinäytteet, minkä jälkeen tarjoilemme lapsille aamupalan.
9.00 Aamutoimien jälkeen osaston lääkäri aloittaa potilaskierron.
11.00 lounas
13.30 välipala
16.00 päivällinen
18.30 iltapala
20.00 jälkeen pyrimme rauhoittamaan vähitellen osaston toimintaa ja valmistaudumme yöunille. Lapset tai nuoret saavat osastolla ikänsä ja sairautensa mukaista ravintoa.

Lapsen ikä ja oma rytmi voivat muuttaa lapsen päiväohjelmaa. Päiväjärjestystä voivat muuttaa myös lapsen sairaus sekä hänelle tehtävät tutkimukset ja hoitotoimenpiteet.

Maanantaisin klo 13.00 kokoontuu pyhäkoulu, johon voi osallistua myös koko perhe. Pyhäkoulusta vastaavat Seinäjoen alueseurakunnan lastenohjaajat.

Tietojen antaminen

Henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus. Lapsen voinnista annamme tietoja vain lapsen vanhemmille. Vanhemmat voivat keskustella lapsensa hoidosta ja tilanteesta lääkärin kanssa joko osaston lääkärin kierrolla tai erikseen sovittuna aikana joko osastolla tai puhelimitse.

Kotiutuminen sairaalasta

Ilmoitamme lapsen tai nuoren kotiin pääsystä mahdollisuuksien mukaan hyvissä ajoin. Kotiin lähtiessä lääkäri ja hoitaja keskustelevat kanssanne lapsen tai nuoren sairaudesta ja jatkohoidosta.

Ajankohtaista

Kurikan perhekeskus aloittaa uusissa tiloissa 1.8.2024

Kun sairastun – mistä apua?

HyväEP-tiedotuslehti on julkaistu