Käytännön asioita

Puhelimen ja tietokoneen käyttö

Kun olet potilaana tai vierailijana sairaalassa, toivomme, että kunnioitat kaikkien sairaalassa olevien yksityisyyttä. Voit käyttää matkapuhelinta sairaalassa, kunhan huomioit muut henkilöt niitä käyttäessäsi. Osastohoidossa pidä matkapuhelimesi äänettömänä klo 22.00–7.00. Henkilökunta voi hoidollisista syistä tarvittaessa rajoittaa matkapuhelimen käyttöä.

Vuodeosastolla jokaisella potilaspaikalla on henkilökohtainen puhelin, johon voi vastaanottaa puheluja. Puhelinnumeron saat osaston henkilökunnalta.

Voit käyttää kannettavaa tietokonetta tai tablettia sairaalassa. Sairaalassa on langaton asiakasverkko, johon salasanan saat neuvonnasta.

Matkapuhelimessa tai muussa laitteessa olevan kameran käyttö on kielletty koko sairaalan alueella.

Käsihygienia ja tuoksuttomuus

Sairaalassa on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta. Muistathan pestä kätesi ja käyttää käsidesinfektioainetta kun saavut osastolle, poliklinikalle ja potilashuoneeseen ja uudestaan kun poistut. Ovien vieressä ja potilashuoneissa on käsidesinfektioainetta, jota käytetään infektioiden ehkäisemiseksi.

Allergisten reaktioiden välttämiseksi on vältettävä voimakkaita tuoksuja kuten hajuvedet, deodorantit, partavesi, hiustenhoitotuotteet, pyykinpesuaineet, tupakka.

Savuton sairaala

Seinäjoen keskussairaala on savuton sairaala ja haluamme tukea potilaiden savuttomuutta sairaalahoidon aikana. Henkilökuntamme on kouluttautunut vieroitushoitoon, joten apua tupakasta vieroitukseen kannattaa kysyä.

Leikkaukseen tulevan potilaan on hyvä lopettaa tupakointi vähintään kaksi kuukautta ennen leikkausta.

Sairaalassa ei myydä tupakkaa. Potilaiden ja vierailijoiden tupakointi on sallittu vain merkityillä tupakkapaikoilla. Tupakalle ei pääse ilta- eikä yöaikaan, koska ulko-ovet ovat lukossa. Joillain psykiatrian osastoilla on potilaita varten tupakointihuoneita.

Alkoholijuomien ja muiden päihteiden tuominen sairaalaan ja niiden nauttiminen sairaalassa on ehdottomasti kielletty.

Pankkiautomaatti, lähikauppa ja apteekki

Lähin pankkiautomaatti ja kauppa ovat alle kilometrin päässä sairaalasta Huhtalan kaupunginosassa osoitteessa Koskenalantie 5.

Seinäjoen Keskus-Apteekki Ideaparkissa osoitteessa Suupohjantie 57 on auki joka päivä.

Seinäjoen Keskus-Apteekin verkkosivut (seinajoenkeskusapteekki.fi)