Sosiaalinen luototus

Sosiaalinen luototus

Uusi sosiaalihuollon palvelu Sosiaalinen luototus käynnistyy 1.8.2023. Sosiaalinen luotto on sosiaalihuollon palvelu, jonka tarkoituksena on ehkäistä taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista sekä edistää itsenäistä toimintakykyä.

Sosiaalinen luotto on tarkoitettu Etelä-Pohjanmaalla vakituisesti asuville pienituloisille ja vähävaraisille, jotka eivät saa perusteltuun tarpeeseensa muuta luottoa kohtuullisin ehdoin. Sosiaalista luottoa voidaan myöntää itsenäistä selviytymistä tukeviin tarpeisiin, joita voivat olla esimerkiksi

  • välttämättömät asunnon pienkorjaukset tai koti-irtaimiston hankinta (mm. lämminvesivaraajan vaihto)
  • työllistymisen tuki (mm. opinnot, oppimateriaali)
  • velkojen järjestely, velkakierteen katkaiseminen.

Sosiaalisen luoton lainamäärä on vähintään 300 euroa ja enintään 5 000 euroa. Laina-aika on korkeintaan seitsemän vuotta ja pienin lyhennettävä kuukausierä 20 euroa. Sosiaalisen luoton myöntäminen edellyttää vakiintunutta taloudellista tilannetta ja takaisinmaksukykyä. Hakijalle tehdään lainan haun yhteydessä maksuvaralaskelma ja lainan myöntäminen perustuu aina selvitykseen.

Lue lisää myöntämisperusteista (pdf)

Sosiaalisen luototuksen soveltamisohjeet ja myöntämisperiaatteet Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella (pdf)

Lisätietoa palvelusta saat sosiaalisen luoton toimistosihteeriltä 040 636 7803 (ma-to klo 9–10) tai työikäisten asiakasohjauksesta.