Suun terveydenhuollon digitaaliset palvelut laajenevat

  • Tiedote
  • 17.6.2024 klo 11.34 (Muokattu: 17.6.2024 klo 11.35)

Suun terveydenhuollon digitaaliset palvelut laajenevat Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella kesän ja syksyn 2024 aikana.

Lasten määräaikaistarkastusten sähköinen ajanvaraus

Jatkossa digitaalinen ajanvaraus on ensisijainen ajanvarauskanava lasten määräaikaistarkastuksiin koko hyvinvointialueella. Aikoja voi varata 1-, 3- ja 5-vuotiaiden sekä 1.-, 3.- ja 5. luokkalaisten lasten määräaikaistarkastuksiin. Ajanvaraus avautuu 17.6. ja ensimmäiset ajat ovat varattavissa elokuulle.

Alle kouluikäisten tarkastukset tehdään syntymäpäivän aikoihin ja huoltajien tulee varata aika omatoimisesti. Kouluikäiset tarkastetaan erikseen sovittuun aikaan, ja ajan varaamisesta tiedotetaan erikseen. Ajanvaraus tehdään hyvinvointialueen verkkosivujen kautta osoitteesta hyvaep.fi Sähköinen asiointi -sivulta.

Etävastaanotto

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue tarjoaa myös suun terveydenhuollon etävastaanottoja 1-vuotiaille ja ensimmäistä lastaan odottaville. Molemmissa on kyse lähinnä suun terveyden edistämisestä, joka soveltuu hyvin etäyhteydellä toteutettavaksi. Etävastaanotolle voi varata ajan hyvinvointialueen verkkosivujen Sähköinen asiointi -sivun kautta. Etävastaanotolle liitytään OmaEP digipalvelussa.

Chat

Hammashoitajat tavoittaa elokuusta alkaen myös chat-palvelun kautta. Suun terveydenhuollon chat-palvelussa voi asioida samoissa asioissa, kuin puhelimitse. Chat-palvelu on saatavilla OmaEP digipalvelusta, jota voi käyttää OmaEP mobiilisovelluksen kautta tai asioimalla osoitteessa omaep.fi. OmaEP digipalvelun käyttäminen vaatii vahvan tunnistautumisen. Huoltaja voi asioida digipalvelussa alle 12-vuotiaan puolesta. Myös yli 18-vuotiaan puolesta asiointi on mahdollista, mikäli suomi.fi-valtuutus puolesta asiointiin on annettu.

Palvelua tai kokonaisuutta koskevat tiedotteet ja uutiset

Kun sairastun – mistä apua?

HyväEP-tiedotuslehti on julkaistu