Ruoka-ainealtistukset päiväsairaalassa

Ruoka-ainealtistukset päiväsairaalassa

Ruoka-altistuspäivänä päiväosastolla kuluu koko päivä. Aikaisintaan perhe pääsee kotiin klo 12 jälkeen, jos altistus on päästy aloittamaan hyvissä ajoin ja altistus on edennyt ongelmitta. Pääsette kotiin viimeistään klo 15.30. Jos altistuksessa tulee voimakas reaktio, seuranta jatkuu tarvittaessa illan aikana lasten ja nuorten osastolla.

Päivän aikana perhe saa ruokailla sairaalan kahviloissa, ruokasalissa tai syödä omia eväitään sopivana ajankohtana. Voitte sopia ruokailuajan yhdessä altistusta toteuttavan allergiahoitajan kanssa.

Altistuksen aikana lapselle ei anneta omia ruokia lainkaan, jotta altistusruuat maistuisivat paremmin. Poikkeustilanteissa voitte sopia ruokailusta yhdessä allergiahoitajan kanssa. Altistuksen jälkeen lapsi saa syödä omia ruokiaan vapaasti, mutta seuranta päiväosastolla jatkuu vielä kahden tunnin ajan viimeisestä annoksesta vakavien allergiareaktioiden varalta.

Keskeytämme ruoka-altistuksen, jos lapsen oireet vaativat sitä. Päätöksen altistuksen lopettamisesta tekee lääkäri. Jos allergiaoireita ei tule päiväosastolla altistuksen aikana, altistus jatkuu kotona ohjeiden mukaisesti. Allergiahoitaja käy iltapäivän aikana perheen kanssa läpi altistuskaavakkeen ja altistuksen toteuttamisen kotona. Tarvittaessa lapsi ja perhe käyvät lääkärin vastaanotolla vielä ennen kotiutumista.