Valtakunnallista tunnustusta hyvinvointialueen mielenterveys- ja riippuvuushoidon palvelualueelle

  • Tiedote
  • 12.12.2023 klo 15.55 (Muokattu: 13.12.2023 klo 09.17)

Vuoden vaikuttavuustekona toimintakulttuurin muutos

Vaikuttavuusseura ry on palkinnut vuoden 2023 vaikuttavuustekona Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen mielenterveys- ja riippuvuushoidon palvelualueen. Voitto tuli toimintakulttuuri -kategoriassa: Toipumisorientaatioon perustuva toimintakulttuuri.

Arviointiraati perusteli valintaansa muun muassa näin: Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on saavutettu merkittävä kulttuurimuutos mielenterveys- ja riippuvuushoidon palveluissa. Tämä muutos perustuu toipumisorientaatioon, jossa asiakkaan omat kokemukset ja tavoitteet ovat keskeisessä roolissa. Kulttuurimuutos on vaikuttanut positiivisesti palveluiden laatuun ja asiakkaiden kokemuksiin.

“Tunnelma on valtavan hyvä. Tämä on tulos pitkäjänteisestä, vuonna 2009 alkaneesta työstä. Kulttuuri ei muutu nopeasti, eikä vain yksittäisten henkilöiden toimesta. Tämä tunnustus kuuluu koko henkilökunnalle, olivat he sitten lääkäreitä, hoitajia, psykologeja, sosiaalityöntekijöitä, muita ammattilaisia tai kokemusasiantuntijoita”, iloitsee Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen mielenterveys- ja riippuvuushoidon palveluiden palvelualueylihoitaja Mikko Ketola.

Vuosittaisella Vuoden vaikuttavuusteko -kilpailulla Vaikuttavuusseura haluaa herättää valtakunnallista vaikuttavuuskeskustelua ja erilaisin esimerkein konkretisoida, miten vaikuttavuutta parannetaan tuloksellisesti.

Vuoden vaikuttavuusteon valitsi raati, johon kuuluivat Paula Risikko (pj.), Timo Seppälä (sihteeri), Antti Malmivaara, Terhi Laine, Anna-Kaisa Parkkila, Riitta Aejmealeus, Seppo Ranta, Sally Leskinen ja Janne Martikainen.

Antero Lassilasta vuoden vaikuttaja

Samassa tilaisuudessa julkistettiin vuosittainen Mediuutisten 100 Terveysalan vaikuttajaa, jossa upealle 1. sijalle vuoden 2023 listauksessa tuli valituksi Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen Mielenterveys- ja riippuvuushoidon palvelujen palvelualuejohtaja, Seinäjoen keskussairaalan psykiatrian klinikan ylilääkäri Antero Lassila.

Valintaa perusteltiin seuraavasti: ”Pitkäjänteisellä työllä ja vahvalla kollegiaalisuudella opettanut ja houkutellut alalle erikoistuvia ja lisäksi saanut heitä pysymään alalla. Psykiatrian alaa uhkaa vakava erikoislääkäripula, jolloin innostava, itsensä likoon laittava esikuva on tärkeä veto- ja pitovoimatekijä.”

“Kyllä tämä huomiointi on meille kaikille ja kaikkien meidän hyvinvointialueen mielenterveys- ja riippuvuushoidon työntekijöiden yhteinen saavutus. Me kiitämme”, Lassila sanoo ja kuvaa voittotunnelmia uskomattoman huikeiksi.


Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue onnittelee palkittuja!

Lue lisää aiheesta:

Vuoden vaikuttavuusteot 2023 valittu (wordpress.com)

Terveysalan Vuoden 2023 Vaikuttajaa on kutsuttu psykiatrian valonkantajaksi | Mediuutiset