Insuliinien ja muiden biologisten lääkkeiden potilasohjeessa voi olla väärä voimassaoloaika – uusithan tänä vuonna kirjoitetun reseptin hyvissä ajoin!

  • Tiedote
  • 4.12.2023 klo 14.52

Vuonna 2023 kirjoitetut biologisten lääkkeiden reseptit tulee uusia vuoden sisällä, vaikka reseptiin olisi kirjattu voimassaoloajaksi kaksi vuotta. Omakanta, potilasohje ja apteekin liimaama etiketti voivat tällöin näyttää virheellisesti liian pitkää reseptin voimassaoloaikaa. 1.1.23 jälkeen kirjoitettujen insuliinien ja muiden biologisten lääkkeiden (esim. biologiset, pistettävät reuma- ja tulehduksellisten suolistosairauksien lääkkeet) reseptit ovat voimassa vain vuoden lääkkeen määräämispäivästä.

Taustalla on vuoden 2023 alussa voimaan tullut asetus, joka lyhentää biologisten lääkkeiden reseptien voimassaoloajan kahdesta vuodesta yhteen vuoteen. Tämä muutos ei ole vielä päivittynyt kaikkiin potilastietojärjestelmiin, minkä takia lääkkeiden käyttäjillä voi olla reseptejä, joissa näkyy virheellinen voimassaoloaika.

Tämän takia jokaisen biologisia lääkkeitä käyttävän kannattaa käydä hyvissä ajoin uusimassa tänä vuonna kirjoitettu reseptinsä ennen kuin vuosi reseptin kirjoituspäivästä on kulunut.

Palvelua tai kokonaisuutta koskevat tiedotteet ja uutiset

Kurikan perhekeskus aloittaa uusissa tiloissa 1.8.2024

Kun sairastun – mistä apua?

HyväEP-tiedotuslehti on julkaistu