Ikäihmisten perhehoito tarvitsee sinua – hae perhehoitajaksi!

  • Tiedote
  • 6.6.2024 klo 14.49 (Muokattu: 10.6.2024 klo 08.14)

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella kehitetään ikäihmisten perhehoitoa. Etsimme perhehoidosta kiinnostuneita henkilöitä ja perheitä. Perhehoito rikastuttaa elämää ja tarjoaa joustavia mahdollisuuksia.

Perhehoito on sydämen kutsumus. Etsimme esimerkiksi opiskelijoita, eläkkeellä olevia, emäntiä ja isäntiä. Voit olla hoitoalan ammattilainen tai vaikka puuseppä. Perhehoito on kanssakulkemista, ihmiseltä ihmiselle.

Perhehoitolain mukaan perhehoitajan tulee suorittaa ennakkovalmennus. Valmennuksen aikana voit arvioida omia valmiuksiasi ja halukkuuttasi ryhtyä perhehoitajaksi. Ennakkovalmennuksen käynnistyessä ei tarvitse olla varma halustaan ja kyvystään perhehoitajan tehtävään, sillä valmennuksessa saatava tieto auttaa tekemään päätöksen.

Perhehoito voi tapahtua omassa kodissasi tai ikäihmisen kotona. Kehitämme myös yhteisöllistä perhehoitoa. Perhehoito voi olla pitkäaikaista, lyhytaikaista, osavuorokautista tai kiertävää. Kiertävä perhehoitaja menee ikääntyneen kotiin sovituksi ajaksi sovittuina päivinä, pitkäaikaisessa perhehoidossa ikäihminen muuttaa pysyvästi perhehoitajan luo, ja lyhytaikaisessa perhehoidossa ikäihminen asuu perhehoitajan kodissa muutaman päivän tai viikon.

Solmit toimeksiantosopimuksen hyvinvointialueen kanssa ja sinulle maksetaan hoitopalkkio sekä korvataan hoidosta aiheutuvat kustannukset. Kodin varustamista perhekodiksi tuetaan.

Perhehoitajien ennakkovalmennus järjestetään Seinäjoella syyskuussa 2024 (5.9, 12.9, 19.9, 26.9 ja 3.10 klo 16-19) Mikäli maakunnasta löytyy useampia halukkaita, voidaan koulutus järjestää myös eri paikkakunnilla (tiedustelut puhelimitse).

Hae mukaan tekemään merkityksellistä työtä ikäihmisten parissa! Hae nyt ja tule osaksi innostavaa ja yhteisöllistä perhehoidon maailmaa. Vapaamuotoiset hakemukset 21.8.2024 mennessä sähköpostilla osoitteeseen hanna.mahonen@hyvaep.fi.

Tehdään yhdessä ikäihmisten arjesta parempaa!

 

 

Yhteystiedot ja lisätiedot:

Hanna Mähönen

kehittämissuunnittelija

0500268595

hanna.mahonen@hyvaep.fi