Etelä-Pohjanmaan systeemisesti toimiva lastensuojelun asiantuntijaryhmä Talentian Hyvä käytäntö -kilpailun finaalissa

  • Tiedote
  • 6.2.2023 klo 07.49 (Muokattu: 7.2.2023 klo 09.28)

Talentian Hyvä käytäntö -palkinto on jaettu jo vuodesta 2007 alkaen vuosittain hyvälle sosiaalialan käytännölle. Tänä vuonna finaaliin on valittu Etelä-Pohjanmaalta Lastensuojelun moniammatillinen asiantuntijaryhmä kolmen muun ehdokkaan kanssa. Voittajan valitsee erillinen palkintoraati. Nyt on kuitenkin yleisön mahdollista käydä äänestämässä omaa ehdokastaan 28.2.2023 saakka täältä, josta pääset tutustumaan finalisteihin.

Etelä-Pohjanmaalla toimiva lastensuojelulain mukainen ja lastensuojelun sosiaalityöntekijän tueksi kehitetty moniammatillinen asiantuntijaryhmä nojaa vahvasti systeemiseen ajatteluun ja kompleksisuuden käsitteeseen. Käsiteltävänä olevan ilmiön / ongelman nähdään olevan monen tekijän summa.  Asiantuntijaryhmän konsultaatiossa hyödynnetään hypoteesityöskentelyä. Malli onkin palkintoraadin mukaan asiakaslähtöinen sekä lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointia tukevaa. Moniammatillisuus tukee hyvin lapsen kehitystä.

Malli kehitettiin MONNI-hankkeessa ja sen toiminta käynnistettiin Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus-hankkeessa. Asiantuntijaryhmä kokoontuu kuukausittain ja siirtyy toimintamallina Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.

Lue lisää kehitetystä mallista: https://innokyla.fi/fi/toimintamalli/lastensuojelun-moniammatillinen-asiantuntijaryhma-etela-pohjanmaalla