Etelä-Pohjanmaalle tunnustusta erikoistuvien lääkärien koulutuspaikkakyselyssä

  • Tiedote
  • 26.1.2023 klo 15.20 (Muokattu: 26.1.2023 klo 15.28)

JIK kuntayhtymän terveyskeskus, Seinäjoen keskussairaala sekä keskussairaalan yksiköistä diagnostiset alat ja psykiatria ovat saaneet tunnustusta eilen julkistetussa Nuorten lääkärien koulutuspaikkakyselyssä.

Kaikki nämä yksiköt ovat saaneet kyselyssä täydet viisi tähteä jokaisena vuonna 2019–2021, ja ansainneet täten kestomenestyjän tunnustuksen.

Tulokset julkistettiin 25.1. Lääkäripäivien yhteydessä.

Kestomenestyjinä palkittiin yhteensä kahdeksan terveyskeskusta, 15 keskussairaalaklinikkaa, neljä keskussairaalaa, kaksi yliopistosairaalaklinikkaa sekä kolme yksityisen toimijan yksikköä tai muuta yksikköä.

Koulutuspaikkakysely on Nuorten Lääkärien yhdistyksen ja Lääkäriliiton yhteistyössä toteuttama suomalaisten erikoistuvien lääkäreiden koulutusolosuhteita kartoittava tutkimus.

Sen tavoitteena on kerätä kansallisesti tietoja erikoistuvien lääkärien koulutuspaikoista ja arvioida niiden laatua. Kyselyssä tarkastellaan mm. perehdytyksen ja ohjauksen toimivuutta, työoloja ja työn kuormittavuutta.

Lisätietoja:

Lääkäriliitto – Koulutuspaikkakyselyn viisivuotisanalyysi: erikoistuvien lääkärien kuormitustekijät vaikuttavat arvioon koulutusoloista (laakariliitto.fi)

Viisivuotiskatsaus – NLY

 

Palvelua tai kokonaisuutta koskevat tiedotteet ja uutiset

Kurikan perhekeskus aloittaa uusissa tiloissa 1.8.2024

Kun sairastun – mistä apua?

HyväEP-tiedotuslehti on julkaistu