Digifysioterapeutit palvelevat chatissa ja ajanvarauksellisella etävastaanotolla

  • Tiedote
  • 3.11.2023 klo 14.10 (Muokattu: 6.11.2023 klo 08.13)

Hyvinvointialueen asukkailla on mahdollisuus asioida fysioterapeutin kanssa chatissa sekä varata aika etävastaanotolle sähköisen ajanvarauksen kautta. Palvelut on tarkoitettu matalan kynnyksen palveluksi. Etävastaanotolla tai chatissa voi asioida, kun asukas kokee tarvitsevansa fysioterapeuttista ohjausta, neuvontaa tai palveluohjausta kuntoutusasioihin liittyen. Etävastaanotolla asioidessa asukas saa yksiköllistä ohjausta, chatissä on mahdollisuus asioida myös anonyymisti.

Etävastaanotto- ja chatpalvelussa voi asioida esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Lievissä ja kiireetöntä hoitoa edellyttävissä tuki- ja liikuntaelinoireissa, kuten nivelrikko-oireet tai rasitusperäiset kiputilat (kuten olkapään kiertäjäkalvosinoireet, niska-hartiaseudun jännitystilat tai polvikivut)
  • Apuvälinetarpeen arviointi, käytön ohjaus ja apuvälinelainan uusiminen
  • Kuntoutusohjeiden antaminen tai tarkistaminen
  • Kipsin poiston tai heikentyneen fyysisen toimintakyvyn vuoksi sekä leikkauksen jälkeen, mikäli kuntoutusjaksoa ei ole käynnissä

Chat-palveluun pääsee hyvaep.fi -verkkosivustolta, jossa keskustelu aloitetaan sinikasvoista chatbot- kuvaa painaen. Keskustelu aloitetaan anonyymisti chatbotin kanssa, fysioterapeutin kanssa keskustelemaan pääsee kirjoittamalla keskusteluun ”fysioterapia chat”. Keskustelun aikana on mahdollista avata videyhteys ja tarvittaessa ammattilainen pyytää asiakasta tunnistautumaan. Chat-palvelu on maksuton.

Etävastaanotolla voivat asioida kaikki yli 16-vuotiaat, joilla on mahdollisuus vahvaan tunnistautumiseen (verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella). Etävastaanottoa varten asukas tarvitsee tietokoneen tai älylaitteen sekä nettiyhteyden ja mahdollisuuden kuvayhteyden muodostamiseen. Etävastaanoton käyntihinta on 11,60€.

Etävastaanotolle asiakas varaa ajan sähköisestä ajanvarauksesta.

  1. Kirjaudu kansalaisen ajanvarauspalveluun hyvaep.terveytesi.fi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella
  2. Valitse: Varaa uusi aika – Etävastaanotto fysioterapia /suun terveys – fysioterapeutin etävastaanotto – kalenterista sopiva aika – kirjoita ajanvarauksen syy/ lisätiedot kohtaan sähköpostiosoitteesi

 

 

Palvelua tai kokonaisuutta koskevat tiedotteet ja uutiset

OmaEP mobiilisovellus on julkaistu sovelluskaupoissa

Maastopalovaroitus on voimassa