Aluehallitus käsitteli henkilöstöasioita, Aallokko jatkovalmisteluun

  • Tiedote
  • 7.2.2023 klo 20.52 (Muokattu: 22.2.2023 klo 15.19)

Etelä-Pohjanmaan aluehallitus käsitteli maanantain 6.2.2023 kokouksessaan Seinäjoelle rakennettavaa perhepalvelukeskus Aallokkoa. Rakennuksen on määrä valmistua vuoden 2024 lopulla.

Aallokkoon on suunniteltu sijoittuvan Seinäjoen kantakaupunkialueen neuvolapalvelut, lasten fysio- ja toimintaterapia, puheterapia, psykologipalvelut, suun terveydenhuolto, lastensuojelu- ja sosiaalipalvelut sekä ikäkeskuksen palvelut.

Asian käsittelyn yhteydessä aluehallitus äänesti. Äänin 7–5 asia palautui jatkovalmisteluun. Asiaan pyydetään vielä lisäselvityksiä Seinäjoen kaupungilta. Aluehallituksen ylimääräinen kokous asian käsittelemiseksi järjestetään maanantaina 13.2.2023.

Erikoissairaanhoidon kiinteistökokonaisuuden kehittämistä on edistetty Sairaala 2040 -hankkeessa. Aluehallitus päätti, että hankkeen nimi on vastedes Toimitilat 2040 -hanke. Se nivoo yhteen paitsi sairaalanmäen myös maakunnan muita alueita koskevat rakennushankkeet.

Aluehallituksen käsiteltävänä oli myös useita hyvinvointialueen henkilöstöön liittyviä kokonaisuuksia.

Aluehallitus kävi laajan keskustelun siitä, voivatko hyvinvointialueen palveluksessa työskentelevät henkilöt toimia aluehallituksessa. Asia on ollut runsaasti esillä julkisuudessa, ja valtiovarainministeriö on käynnistänyt asiasta selvityksen. Asia on juridisesti tulkinnanvarainen, joten aluehallitus päätti, että asiaan pyydetään eduskunnan oikeusasiamiehen kannanotto.

Aluehallitus päätti perustaa oikeudellisiin palveluihin juristin viran. Hankinta- ja logistiikkapalveluihin sekä turvallisuuspalveluihin perustettiin muun muassa asiantuntijoiden toimia. Viestintäyksikköön perustettiin viestintäsuunnittelijan toimi.

Käsiteltävänä oli myös puhtauspalveluiden ja välinehuollon toimien perustaminen. Aluehallitus päätti äänin 7–5 palauttaa puhtauspalveluiden esihenkilövakanssien perustamisen valmisteluun, mutta muut toimet perustettiin esitetyn mukaisesti.

Aluehallitus hyväksyi palvelussuhdekäsikirjan sekä muutokset toimintasääntöön.

Lisäksi aluehallitus hyväksyi hyvinvointialueen Soinin, Lapuan, Isonkyrön ja Ähtärin kanssa solmimat vuokrasopimukset.

Palvelua tai kokonaisuutta koskevat tiedotteet ja uutiset

Kurikan perhekeskus aloittaa uusissa tiloissa 1.8.2024

Kun sairastun – mistä apua?

HyväEP-tiedotuslehti on julkaistu