Alahärmän toimintakeskuksen toiminta keskeytyy sisäilmaongelman vuoksi viikolla 10

  • Tiedote
  • 23.2.2024 klo 17.36

Kauhavan Alahärmässä sijaitsevassa kehitysvammaisten toimintakeskuksessa on tullut ilmi sisäilmaongelma. Ilman laatu on aiheuttanut erilaisia ongelmia niin asiakkaille kuin henkilöstöllekin.

Tilanteen vuoksi Alahärmän toimintakeskuksessa ei järjestetä työ- ja päivätoimintaa 4.-8.3.2024 välisenä aikana. Viikon 9 toimintakeskus on suljettuna hiihtoloman vuoksi.

Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuolto on tehnyt tiloihin tarkastuskäynnin 13.2.2024. Terveystarkastajan raportti käynnistä on tullut hyvinvointialueelle 22.2.2024. Raportissa todetaan, että rakennusta ei tule käyttää nykyiseen toimintaan ennen kuin riittävät tutkimukset ja korjaukset on tehty.

Tilanteen ratkaisemiseksi hyvinvointialue on ryhtynyt kiireellisesti etsimään väistötiloja toimintakeskukselle. Nykyisiä tiloja ei enää korjata eikä toimintaa niissä voi jatkaa.

Viikon 10 aikana pyritään selvittämään, kuinka saadaan järjestymään asiakkaiden päiväaikainen toiminta siihen saakka, että väistötilat saadaan käyttöön.

Hyvinvointialue on tiedottanut toimintakeskuksen asiakkaita ja heidän läheisiään sekä toimintakeskuksen henkilökuntaa tilanteesta.

Palvelua tai kokonaisuutta koskevat tiedotteet ja uutiset

Kurikan perhekeskus aloittaa uusissa tiloissa 1.8.2024

Kun sairastun – mistä apua?

HyväEP-tiedotuslehti on julkaistu