Mietitkö raskauden keskeytystä?

Jos haluat keskeyttää raskautesi ja raskaus on kestänyt alle 12 viikkoa, aborttiin riittää, että pyydät raskaudenkeskeytystä. Ole tässä tapauksessa yhteydessä alueesi perhesuunnitteluneuvolaan. Jos olet vielä epävarma päätöksestäsi ja kaipaat pohdintaa ja tukea, ole myös siinä tapauksessa yhteydessä perhesuunnitteluneuvolaan.

Jos raskautesi on kestänyt yli 12 viikkoa, tarvitaan lupa raskauden keskeyttämiseen Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolta (Valvira). Tarvittavat asiakirjat täytetään oman alueesi terveysasemalla, yksityislääkärin vastaanotolla tai naistentautien poliklinikalla. Kun lupa on saatu, voidaan raskaudenkeskeytys aloittaa.

Kun olet yhteydessä perhesuunnitteluneuvolaan, varataan sinulle aika terveydenhoitajan vastaanotolle. Käynnillä arvioidaan raskauden kesto, saat tietoa keskeytyksestä ja kanssasi keskustellaan ehkäisymenetelmistä ja päätämme yhdessä kanssasi keskeytyksen jälkeisen ehkäisyn. Varaamme sinulle ajan tarvittaviin laboratoriokokeisiin ja sairaalan naistenpoliklinikalle raskauden keskeytykseen. Varaamme myös uuden ajan terveydenhoitajalle tai sovimme puhelin kontaktista raskaudenkeskeytyksen jälkeen.