Digiarki-tapahtuma - Nojatuolimatkoja ja digiopastusta

Julkaistu: 12.4.2024 klo 07.56
16.4.2024
klo 09.00–12.00

Hyvinvoiva Etelä-Pohjanmaa -hanke ja Seinäjoen Sedu järjestävät yhteistyössä maksuttoman Digiarki – tapahtuman, joka on suunnattu heille, jotka kokevat tarvitsevan digiopastusta. Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja mahdollisuuden tutustua erilaisiin digitaalisiin palveluihin. Kävijä saa mukaansa kotiinlähtökassin, joka sisältää kaikki jaettavat materiaalit päivän esittelypisteiltä. Näin kukin kävijä voi vain keskittyä kuulemaan, näkemään tai muulla tavoin aistimaan tapahtumaa!

Ohjelma:  

Osallistujat pääsevät halutessaan osallistumaan virtuaalisille nojatuolimatkoille ympäri maailmaa. Matkat toteutetaan istuen, ja ne tarjoavat elämyksiä ja tietoa eri kulttuureista kuten Keukenhofin tulppaanipuisto, Eiffel-torni, Venetsia, Niagaran putoukset. Myös uskaliaimmille löytyy vaihtoehtoja kuten ralliauton kyydissä olemista, lentosukellusta jne.

Asiantuntijat ja opiskelijat opastavat kävijöitä älylaitteiden ja verkkopalvelujen käytössä. 

Tapahtumassa pääsee tutustumaan alueen terveys-, sosiaali- ja hyvinvointipalvelujen digitaalisiin ratkaisuihin. Tietoa on tarjolla esimerkiksi ajanvarauksista, terveyssovelluksista ja etävastaanotoista.

Lyhyiden tietoiskujen ajaksi voi kävijä istahtaa hetkeksi saamaan tietoa mm. oman alueemme sote-keskuksien kautta avustetusta puolesta asioinnin valtuutuksesta digitaalisten palveluiden osalta, OmaEP-palvelusta ja Chat-palveluista. Paikalla on tavattavissa myös digifysioterapeutteja ja asiantuntijoita Hyvinvoiva Etelä-Pohjanmaa -hankkeesta. Asiantuntijat kertovat em. digipalveluistamme tietoiskuissa sekä rastipisteellä.

Tapahtumassa voi tutustua Sedun tieto- ja viestintätekniikan (IT-tukihenkilö), sosiaali- ja terveysalan (lähihoitaja), liiketoiminnan (merkonomi), hius- ja kauneudenhoitoalan sekä ravintola- ja cateringalan opiskelijoiden toimintaan erilaisilla esittelypisteillä.

Seinäjoen kaupunginkirjaston digitiimi esittelee toimintaansa. Tiimiläiset kertovat kirjaston digineuvonnasta, Apila-verstaasta, digitointilaitteista sekä kotiin lainattavista Hublet-laitteista. Tarjolla on myös digiopastusta paikan päällä.

Seinäjoen kansalaisopiston pisteellä kuulet ainakin kansalaisopiston tulevista digikursseista ja digiavun mahdollisuuksista.

Pankkien edustajat opastavat verkkopankkipalvelujen käytössä. Muiden palveluntarjoajien rastipisteellä voi tavata oman ikäluokan digivertaisia tai saada tietoa oman silmän kunnosta silmänpohjankuvauksella.

Sedun kahvio- ja lounaspalvelut ovat omakustanteisia.

Sedu Suupohjantien toimipisteeseen on helppo saapua eri suunnista Kantatie 67:n Ideaparkin liittymän kautta tai Komia liikenteen paikallisbussilla keskustasta.

Pysäköintitilaa on paljon ja lisää löytyy tarvittaessa kauppojen pihoilta.

Keskustasta lähtee linja 8 Frami-Ideapark klo 8.30. Keskustaan pääsee takaisin samalla bussilla, joka on samalla Sedun bussipysäkillä eli punaisen pallon kohdalla tunnin välein kuten n. klo 12.35. Bussi kiertää keskustaan Ideaparkin kautta.

Tervetuloa mukaan oppimaan uutta ja tutustumaan digitaalisiin mahdollisuuksiin!  Tapahtumaan ei ole pääsymaksua eikä ennakkoilmoittautumista.

Oppilastyönä päivittyvät tapahtumalle omat verkkosivut: https://digiarki.sedu.fi

Tervetuloa!

 

Digiarki-tapahtuman tuotantotiimi

Hyvinvoiva Etelä-Pohjanmaa -hanke                      Sedu, Suupohjantien toimipiste

Päivi Kuoppamäki                                                        Ari Autio

Sini Kirvesmäki                                                             Mammu Siekkinen

Mainoskuva Digiarki-tapahtumasta, jossa VR-lasit silmillä oleva parrakas mies osoittaa tapahtumapaikkaa eli entistä K-Citymarketin tilaa. Kuvassa kerrotaan myös tapahtuman sisällöstä: maksuton, nojatuolimatkoja, digiopastusta, tietoiskuja ja opiskelijoiden toteuttamaa ohjelmaa. Mainoksesta löytyy myös ajankohta eli 16.4.2024 klo 9-12.