COVID-19 tiedote kansalaisille

  • Tiedote
  • 14.4.2023 klo 11.09 (Muokattu: 14.4.2023 klo 11.12)

COVID-infektioiden määrä on jälleen kasvussa. Koronatestien positiivisten osuus on kasvusuunnassa ja sairaalahoidossa on nyt edeltäviä viikkoja enemmän Covid-19 potilaita.

Jos sinulla on lievän ylähengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireesi ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee.

Vältä lähikontaktia muihin, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Näin suojaat erityisesti ikääntyneitä ja perussairautensa johdosta koronavirukselle alttiita.

Jos työskentelet terveydenhuollossa tai vanhustenhuollossa ja sinulla on hengitystieinfektion oireita, sinun tulee noudattaa työnantajalta saamiasi ohjeita.

Paxlovid-lääkehoito suositellaan aloitettavaksi koronavirusinfektioon sairastuneille aikuisille, joilla on vakavalle koronavirustaudille voimakkaasti altistava sairaus tai tila eikä esteitä lääkityksen aloitukselle ole.

Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, näin vältetään paitsi koronainfektiota, myös muita infektiosairauksia