Sähköinen perhekeskus - Omaperhe

Täältä löydät tietoa, tukea ja palveluita perheellesi.

Omaperheestä saat tietoa lapsiperheen elämästä aina raskausajasta lapsen syntymään ja kasvuun täysi-ikäiseksi saakka. Löydät myös apua perheiden ongelmiin ja tietoa alueesi palveluista perheille.

Sähköinen perhekeskus - Omaperhe

Omaperhe on kansallinen verkkopalvelu, joka kokoaa kaiken perheille tarkoitetun tiedon, tuen ja palvelut yhteen paikkaan verkossa. Omaperhe auttaa löytämään juuri sinun perheesi elämäntilanteeseen sopivaa apua. Lisäksi se ohjaa sinut älykkäästi oman hyvinvointialueesi palveluihin. Palvelusta on paljon iloa ja hyötyä myös perhettä suunnitteleville. Omaperhe on osa Perhekeskus- palvelukokonaisuutta.

Omaperhe sivuston sisältö koostuu asiantuntijatiedosta eri muodoissa, itsehoito- ja omatoimiohjeista sekä asukkaan ohjauksista fyysisen ja sähköisien palveluiden pariin. Omaperhe on asiointikanava, joka kokoaa perhekeskustyöhön liittyen yhteen kansallisten toimijoiden, hyvinvointialueen, kuntien, 3. sektorin ja seurakuntien palveluja.

Siirry tästä Omaperhe-verkkopalveluun (omaperhe.fi)

Omaperhe-verkkosivulla voit etsiä tietoa eri aihealueista elämäntilanteen ja lapsen ikäkauden mukaan. Sivustolla on koostetusti tietoa seuraavista sisältökokonaisuuksista:

  • raskaus ja synnytys
  • vauva 0–1 v
  • lapsi 1–6 v
  • koululainen 7–12 v
  • nuori 13–17 v
  • vanhemmuus ja parisuhde.

Sisältökokonaisuudet näkyvät tietokoneella sivun yläosassa otsikkoina ja mobiilisovelluksessa ne löytyvät oikeasta yläreunasta klikkaamalla kolmea viivaa. Yhden sisältökokonaisuuden alla on väliotsikkoja, joiden sisältä löytyy useita artikkeleja kyseiseen aihealueeseen liittyen.

Asuinpaikkakuntasi voit valita etusivun “Kerro missä asut” tai yläpalkin “Valitse paikkakunta” -linkkien kautta. Valitun paikkakunnan näet yläpalkissa. Pääset muuttamaan valintaasi etusivun tai yläpalkin linkkien kautta.

Omaperheen etusivulta tai yläpalkin suurennuslasista pääsee palveluiden ja tiedon haku -sivulle. Voit hakea tietoa yhdellä sanalla tai virkkeellä. Jos olet aiemmin valinnut asuinpaikkakunnan, näkyy se valmiiksi valittuna. Hakutuloksena tulevat Omaperheen artikkelit sekä palvelut. Mikäli alue on valittu, niin palvelunostot painottuvat alueellisiin palveluihin, mutta lisäksi voi nousta valtakunnallisia palveluita.

Jos hakemaasi aiheeseen liittyy palveluita, ne näkyvät sisällön lopuksi ”Aiheeseen liittyvät palvelut” -väliotsikon alla. Palvelun asiointikanavat näkyvät painikkeina, ja avautuvat klikkaamalla palvelukuvailun alapuolelle. Asiointikanavia voi olla yksi tai useita erilaisia palvelusta riippuen. Verkkoasiointi ja lisätietoa verkossa asiointikanavissa on painikkeet, jotka ohjaavat sinut kyseisen palvelun omille verkkosivuille / verkkoasiointiin.

Joupin neuvola

Hallituskatu 20

Omaperhe pääkäyttäjät