Työikäisten asumispalvelut

Työikäisten asumispalvelut

Asumispalveluita järjestetään sinulle, joka tarvitset erityistä apua ja tukea asumisessa tai asumisesi järjestämisessä. Perusperiaatteena on, että kotiin annettavat palvelut ovat ensisijaisia suhteessa palveluihin, jotka edellyttävät muuttamista ja sisältävät sekä asumisen että palvelut.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella työikäisten asumispalveluita järjestetään

  • tilapäisenä asumisena
  • tuettuna asumisena
  • yhteisöllisenä asumisena
  • ympärivuorokautisena palveluasumisena.

Asumisesta voidaan tehdä lyhytaikainen tai pitkäaikainen päätös. Asumispalveluiden järjestäminen perustuu aina asiakkaan yksilölliseen palvelutarpeeseen ja sitä edeltää sosiaalityöntekijän tai -ohjaajan laatima palvelutarpeen arviointi.

Kriteerit palvelulle

Työikäisten tuettua tai yhteisöllistä asumista voidaan myöntää asiakkaille, joiden psyykkinen, fyysinen, sosiaalinen tai kognitiivinen toimintakyky on heikentynyt. Asiakkaalla voi olla myös haitallista arkeen vaikuttavaa turvattomuuden tunnetta tai psyykkisiä oireita ja asiakkaan arvioidaan hyötyvän tuetusta tai yhteisöllisestä asumisesta.

Tuetun ja yhteisöllisen asumisen myöntämisen perusteena voi olla esimerkiksi mielenterveyden haasteet, päihdeongelma, alentunut toimintakyky ja arjessa pärjäämättömyys. Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa asiakkaan palvelutarve vaatii ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa useilla eri toimintakyvyn alueilla.  Työikäisten asumispalveluita järjestetään Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen omana toimintana ja ostopalveluina.

Palveluun hakeutuminen

Jos olet uusi asiakas, ole yhteydessä oman alueesi/kuntasi sosiaalitoimiston aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijään tai sosiaaliohjaajaan. Jos sinulla on nimetty oma työntekijä, ole yhteydessä häneen. Asiasi tulee vireille yhteydenotosta ja tilannettasi lähdetään kartoittamaan palvelutarpeenarvioinnilla.   

Yhteystiedot

Toimipisteet

Puhelinnumerot

Asumispalveluyksikkö Kangastus, Kauhava

Ryhmäkoti Kangastus tarjoaa palveluasumista mielenterveyskuntoutujille.

Puhelin

Soittoajat

ma 07:30-20:30
ti 07:30-20:30
ke 07:30-20:30
to 07:30-20:30
pe 07:30-20:30
la 07:30-17:30
su 07:30-17:30

Toimipisteet

Puhelinnumerot

Asumispalveluyksikkö Punainen Tupa, Kurikka

Asumispalveluyksikkö Punainen Tupa Kurikan Jurvassa, joka tarjoaa mielenterveyskuntoutujille ympärivuorokautista hoitoa ja ohjausta.

Puhelin

Toimipisteet

Puhelinnumerot

Hoiva- ja kuntoutuskoti Puistola, Seinäjoki

Puistola tarjoaa lyhyt- ja pitkäaikaista ympärivuorokautista palveluasumista työikäisille.

Puhelin

Soittoajat

Aina auki (24/7)