Lähitukea tarjoavat toimijat

Kuvassa on Etelä-Pohjanmaan kartta ja siihen on merkitty eri värisin palloin paikkakunnittain digituen tarjoajat, kansalaisopistot sekä sosiaali- ja terveyskeskukset..

Kirjastot
Lähituen muoto riippuu kirjaston koosta, resursseista tarvehetkellä sekä virkailijan digiosaamistaidoista. Joissakin kirjastoissa on erikseen omia digineuvojia. Digiopastajia saattaa myös löytyä omalla alueella toimivista järjestöistä tai yhdistyksistä tai kirjaston yhteistyötahoista.

Kelan asiointipisteet ja etäpalvelu
Etäpalvelu on Kelan antamaa palvelua videoyhteydellä. Asiointipisteen henkilökunta kartoittaa asiakkaan asiointitarpeen ja tarvittaessa ohjaa asiakkaan etäpalveluun, jolloin luodaan yhteys Kelan asiakaspalveluun. Jos asia ei vaadi Kelan asiakaspalvelun neuvontaa tai jos etäpalvelua ei ole asiointipisteessä tarjolla, on neuvonta asiointipisteessä yleisluontoista ohjaten verkkoasiointiin.

  • Etäpalvelupisteet
    Alahärmän asiointipiste (ei ole kirjastossa), Kurikan pääkirjasto, Kurikan Jalasjärven ja Jurvan kirjastot sekä Teuvan kirjasto. Lapuan asiointipiste ei sijaitse kirjastossa, mutta sen vieressä.
  • Asiointipisteet ilman etäpalvelua
    Alavuden Töysän kirjasto, Isojoen asiointipiste, Isonkyrön kirjasto, Karijoen kirjasto ja Vimpelin asiointipiste.

Muut lähitukea tarjoavat digitukitoimijat
Toimintojentalo (Seinäjoki), MikäDigi-hanke ja kansalaisopiston digiystävät (Seinäjoki). Lisäksi Sedun omaDigituki – projektin puitteissa nuoria voi pyytää erilaisiin tapahtumiin tai tapaamisiin toimimaan digiopastajina eri aihealueisiin liittyen. Erityisryhmistä Pohjanmaan Näkövammaisilla on omaa digitukea tarjolla nimellä IT-ohjaus.