Digituki

Tältä sivulta löydät tietoa siitä mitä digituella tarkoitetaan ja millaisia digituen muotoja on olemassa. Saat ymmärryksen siitä mitä eroa on hyvinvointialueen ammattilaisen antamalla digituella ja muun muassa kirjastoista saatavalla yleisellä digituella.

Tämän sivun lopusta löydät linkkejä

  • lähellä annettavan digituen tarjoajiin paikkakunnittain
  • koulutuksia järjestäviin tahoihin, mikäli oman digiosaamisen kehittäminen kiinnostaa
  • valtakunnallisiin etätukea toteuttaviin tahoihin sekä
  • omatoimisesti opiskeltaviin materiaaleihin.

Mitä digituki on?

Digituki antaa tukea digitaaliseen asiointiin sekä palveluiden ja laitteiden käyttöön. Se auttaa asiakasta käyttämään laitteita ja asioimaan digitaalisissa palveluissa itsenäisesti ja turvallisesti.

Digituen muotoja ovat:

  • lähituki: vierellä opastaminen, asiointipisteet, vertaistuki, kotiin vietävä tuki
  • etätuki: chat-, puhelin- tai videotuki, kylmät asiointipisteet
  • koulutukset: verkkokoulutukset, kansalaisopistot, kurssit

Digituen sisältö voi vaihdella. Se voi olla esimerkiksi kirjastoista saatavaa digineuvontaa tai viranomaisena omissa digitaalisessa asioinnissa opastamista, sovelluksen lataamisessa ja asentamisessa sekä palvelujen käyttöönotossa neuvomista. Jokainen organisaatio määrittää, minkälaista digitukea se tarjoaa.

Digitukea tarjoavat toimijat Etelä-Pohjanmaalla

Kartalla on esitelty yleistä digitukea, etätukea ja digikoulutuksia tarjoavat tahot alueellamme. Löydät kartan alta näiden tahojen yhteystiedot. Tarjolla on myös omatoimista opiskelua tukevaa materiaalia.

Kuvassa on Etelä-Pohjanmaan kartta ja siihen on merkitty eri värisin palloin paikkakunnittain digituen tarjoajat, kansalaisopistot sekä sosiaali- ja terveyskeskukset..