Asiakas istuu ohjaajan vastaanotolla

Neuvonta, ohjaus ja palvelutarpeen arviointi

Ole yhteydessä hyvinvointialueen ikäihmisten asiakasohjausyksiköiden neuvontaan ja ohjaukseen, jos olet huolissasi omasta tai läheisesi kotona pärjäämisestä.

Ikäihmisten neuvonta- ja ohjauspalvelu

Ikäihmisten asiakasohjaukseen kuuluu ensivaiheessa matalan kynnyksen neuvonta- ja ohjauspalvelu, jossa sinut kohdataan yksilöllisesti. Ole yhteydessä hyvinvointialueen ikäihmisten asiakasohjausyksiköiden neuvontaan ja ohjaukseen, jos olet huolissasi omasta tai läheisesi kotona pärjäämisestä. Voit myös olla yhteydessä, jos tarvitset tietoa kotona asumista tukevista palveluista tai etuuksista. Asiakasohjaajilta saat tietoa ja tarvittaessa tukea palveluiden valintaan liittyen.

Mikäli neuvonta- ja ohjauspalvelun asiakasohjaaja havaitsee tarvetta palvelutarpeesi laajemmalle selvittämiselle, kanssasi sovitaan asiakasohjaajan yhteydenotosta ja palvelutarpeen arvioinnista. Palvelutarpeen arvioinnit toteutetaan pääsääntöisesti kotikäynteinä. Alueen asiakasohjausyksiköissä tehdään ikääntyneiden palveluihin liittyvät päätökset kartoituksen jälkeen. Päätökset voivat liittyä esimerkiksi kotihoidon palveluihin, omaishoidon tukeen tai asumispalveluihin. Palvelu on luottamuksellista ja maksutonta.

Asiakasohjauksen yhteystiedot

Asiakasohjausyksikkö Ikäluotsi, Kauhajoki

Suupohjan sote-keskus

Soittoaika arkisin klo 9–11 ja 12–14

Asiakasohjausyksikkö, Kurikka ja Ilmajoki

Kurikan sote-keskus ja Ilmajoen sote-keskus

Soittoaika arkisin klo 9–11 ja 12–14

Asiakasohjausyksikkö Ikäkeskus, Seinäjoki ja Isokyrö

Seinäjoen sote-keskus ja Isonkyrön toimipiste

Soittoaika arkisin klo 9–11 ja 12–14

Asiakasohjausyksikkö, Lapua

Lapuan sote-keskus

Soittoaika arkisin klo 9–11 ja 12–14

Asiakasohjausyksikkö Alviina, Alajärvi

Järvi-Pohjanmaan sote-keskus

Soittoaika arkisin klo 9–11 ja 12–14

Asiakasohjausyksikkö, Kauhava

Kaksineuvoisen sote-keskus

Soittoaika arkisin klo 9–11 ja 12–14

Asiakasohjausyksikkö, Kuortane

KuusSoten sote-keskus

Soittoaika arkisin klo 9–12

Palvelutarpeen arviointi

Palvelutarpeen arvioinnin tarkoituksena on arvioida tuen ja palveluiden kuten kotihoitopalveluiden tai omaishoidon tuen palveluiden tarvetta. Samalla sinulle tarjotaan tietoa palveluista ja opastetaan niiden hakemisessa. Arviointia voit pyytää itse tai pyynnön voi tehdä myös joku läheisistäsi.

Palvelutarpeen selvittäminen tehdään yhdessä asiakasohjaajan, sinun ja tarvittaessa läheisesi kanssa. Pääsääntöisesti selvittäminen tehdään omassa kotiympäristössäsi.

Huoli-ilmoitus iäkkäästä henkilöstä

Jos olet huolissasi iäkkäästä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella asuvasta henkilöstä, voit olla yhteydessä alueen ikäihmisten asiakasohjausyksiköihin.

Näet henkilön asuinkunnan lähimmän asiakasohjausyksikön yhteystiedot Asiakasohjauspalvelut-sivulta.

Voit vaihtoehtoisesti myös lähettää alla olevan lomakkeen postitse.