Kokemusasiantuntijakoulutus

Oletko kiinnostunut toimimaan koulutettuna kokemusasiantuntijana?

Kokemusasiantuntijalla tarkoitetaan kokemusasiantuntijakoulutuksen käynyttä henkilöä, jolla on omakohtaista kokemusta mielenterveys- ja päihdeongelmista tai fyysisista sairauksista, joko niistä itse kärsivänä, niistä toipuneena, palveluita käyttäneenä, omaisena tai läheisenä. Kokemusasiantuntija toimii palveluiden suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa, vertaistoimijana tai kokemuskouluttajana.

Kokemusasiantuntijakoulutus koostuu pääasiassa luennoista, jotka suoritetaan Voimaa arkeen -kurssitoiminnan kautta sekä ryhmätapaamisista.

Kokemusasiantuntijakoulutus alkaa elokuussa alussa ja kestää noin vuoden. Koulutuspäiviä on noin 1–3 kertaa viikossa ja ne ovat kestoltaan neljä tuntia (klo 12.00–16.00). Jos olet aiemmin osallistunut Voimaa arkeen -luennoille, ne voidaan hyväksilukea koulutuksessa. Koulutukseen kuuluvien pakollisten kurssien lisäksi voit osallistua myös kaikkiin muihin Voimaa arkeen -kurssitoiminnan luentoihin. Kaikki luennot ovat osallistujilleen  maksuttomia.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koulutus täyttää Mielen avain -hankkeen (2015) suositukset. Kurssien ajankohdat voivat vaihdella 2018 alkaneessa koulutuksessa, mutta sisällöt ovat samat.

Kokemusasiantuntijakoulutuksen haku (psykiatria, konservatiivinen ja operatiivinen)

Haku vuoden 2023 kokemusasiantuntijakoulutukseen aukeaa 16.1.2023

Haku loppuu 31.3.2023

Koulutukseen otetaan ainoastaan Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella alueella asuvia henkilöitä.

Linkki hakemukseen:

link.webropolsurveys.com/S/10C94FC1D7E14EF8

Koulutuksen alkaminen

Koulutus alkaa 08/23